۱۳۹۴ آذر ۹, دوشنبه

خود هیپنوتیزم، استاد کابوک _ قسمت سوم(آمادگی برای خودهیپنوتیزم)

روشی برای کسب سکوت درون

2-پرانایاما(کنترل تنفسی):
پرانایاما یکی از روش های تنفسی در یوگا بوده و به معنای "علم کنترل تنفس" است. به لحاظ لغوی، "پرانا" به معنای تنفس و جذب نیروی خاص هوا و "یاما" به معنای توقف و سکون می باشد. یوگی ها اعتقاد دارند که در هوا ماده ای به نام پرانا قرار دارد که جوهر وجود و اساس زندگی است و این ماده وسیله ای است برای تعالی جسم و ذهن و روح. این نوع از تنفس در شخص ایجاد آرامش و خونسردی می نماید و شخص را قادر می سازد که بتواند بر خود، یعنی بر افکار، احساسات و عواطف خود تسلط داشته باشد.


تمرین پرانایامای راحت (سوخ پورواک):
1-      مطابق شکل، پای چپ در کشاله پای راست و پای راست در کشاله پای چپ، در این حالت کف پاها رو به آسمان است.
2-      سینه جلو، سر بالا، ستون فقرات کاملا کشیده و راست.
3-      چشم ها بسته و سوراخ سمت راست بینی را با انگشت اشاره دست راست ببندید.
4-      از سوراخ سمت چپ بینی به ترتیب زیر شروع به تنفس کنید:
الف- به مدت هشت شماره(ثانیه) هوا را به آرامی وارد ریه کنید به طوری که با اتمام شمارش، ریه کاملا پر شده باشد.
ب- در حین نفس کشیدن، جریان پرانا که نیرویی سازنده و شفادهنده است را مجسم کنید که همراه هوا وارد ریه و از آنجا وارد پای چپ تان می شود و وارد ریزترین سلول های انگشتان پای شما می شود و مانند توپی تمام فضای پای شما پر از هوای مخلوط با پرانا می شود.
ج- با انگشت شست و اشاره هر دو سوراخ بینی را بگیرید و هوا را به مدت 16 شماره(ثانیه) در پای چپ و ریه های خود حبس کنید و در این مدت تجسم کنید که پرانا مشغول سازندگی سلول های شما است.
د- حالا سوراخ چپ بینی را ببندید و هوا را به آرامی و در 8 شماره(ثانیه) از سوراخ سمت راست بینی به طور کامل خارج کنید. در همین حین تصور کنید که پرانا همراه هوا از بدن شما خارج می شود و ضعف و سستی و غم و بیماری و بدبختی را نیز به همراه خود می برد.
ه- به مدت 30 ثانیه استراحت نمایید.
و- عین همین اعمال بالا را یکمرتبه با پای راست و یک مرتبه با دست چپ و یکمرتبه با دست راست و یکمرتبه با شکم و تنه، و یکمرتبه با قلب و قفسه سینه، و یکمرتبه هم با سر انجام دهید که جمعا هفت مرتبه می شود. و در ضمن به یاد داشته باشید که دفعه اول که هوا را از سوراخ چپ بینی داخل نمودید، دفعه بعد از سوراخ راست بینی داخل نمایید و دفعه سوم مجددا از سوراخ چپ بینی و دفعه چهار از سوراخ راست بینی و... انجام دهید. در هر نوبت جای سوراخ بینی عوض شود.
نکته: نسبت دم(8) ،حبس تنفس(16) و بازدم(8) باید دقیقا رعایت گردد. بعد از مدتی می توانید این نسبت را به 10-20-10 افزایش دهید و بسته به قدرت تنفسی تان حتی می توانید این نسبت را به دلخواه بیشتر کنید. فقط نسبت 1-2-1 ( مدت زمان دم و بازدم باید برابر باشد و مدت زمان حبس تنفس هم باید دو برابر زمان آنها باشد)حتما باید رعایت گردد.

به طور کلی پرانایاما دارای چهار فایده است:
1-      ایجاد تمرکز*
2-      مصرف اکسیژن بیشتر
3-      اثر تلقینی
4-      ایجاد حالت ریلکس

 منابع: کتاب های "روانشناسی هیپنوتیزم" و "خودهیپنوتیزم" اثر استاد کابوک(شعبان طاوسی)

خود هیپنوتیزم، استاد کابوک _ قسمت دوم(آمادگی برای خودهیپنوتیزم)

روشی برای کسب سکوت درون


آمادگی برای خودهیپنوتیزم:
تمریناتی که در ادامه خواهد آمد آمادگی لازم را جهت هیپنوتیزم کردن دیگران و همچنین خودهیپنوتیزم فراهم می آورد. از آنجا که هیپنوتیزم کردن دیگران در حیطه کاری وبلاگ ما موضوعیت ندارد، فقط به روش های خودهیپنوتیزم خواهیم پرداخت. جهت آموزش هیپنوتیزم کردن دیگران می توانید به کتاب "روانشناسی هیپنوتیزم" اثر استاد کابوک(شعبان طاوسی) مراجعه فرمایید.

1-تقویت چشم:
الف_ هیپنوتیزم کنندگان اکثرا از چشمهای خود برای هیپنوتیزم کردن استفاده می کنند و دلیل آن این است که نگاه خیره و مستقیم ایجاد تمرکز و توجه می کند. برای تقویت چشم تمرین زیر را انجام دهید:

ابتدا دایره ای به شعاع 40 تا 50 سانتیمتر و با دو خط متقاطع که از مرکز می گذرد رسم کنید و آن را در ارتفاع یک و نیم متری از سطح زمین نصب کنید و بعد در فاصله یک و نیم متری آن روی صندلی بنشینید. در مرحله اول به مرکز دایره(محل تقاطع دو خط) نگاه کنید و سپس به مدت دو دقیقه نگاه خود را بر روی خط افقی، از چپ به راست و همچنین برعکس، حرکت دهید. بعد به مدت دو دقیقه نگاه خود را بر روی خط عمودی از بالا به پایین و برعکس حرکت دهید. به مدت یک دقیقه در جهت عقربه های ساعت نگاه خود را بر روی محیط دایره بچرخانید و سپس به مدت یک دقیقه نیز همین کار را در خلاف جهت عقربه های ساعت انجام دهید. در مرحله آخر، به مدت 3 تا 5 دقیقه نگاه خود را به مرکز دایره(محل تقاطع دو خط) بدوزید و بدون پلک زدن ثابت نگاه کنید. اگر چشمتان خسته شد و آب افتاد، یک پلک بزنید و مجددا نگاه کنید. سعی کنید هر روز یک تا دو دقیقه به زمان مرحله آخر بیافزایید. سعی کنید در هنگام نگاه کردن به چیزی فکر نکنید، هر چند که ممکن است تا چند هفته موفق به تمرکز فکرتان نشوید. نکته ضروری دیگر این است که هنگام تمرین باید بدنتان کاملا بدون حرکت باشد و به خارش پوست و یا نشستن حشرات موذی اهمیت ندهید و چنانچه مجبور به حرکت شدید، تمرین را دوباره شروع کنید.

ب_ یک هفته یا ده روز بعد می توانید بجای نگاه کردن به مرکز دایره(محل تقاطع دو خط)، به یک نقطه سیاه که به اندازه یک ماش یا عدس ریز که در مرکز یک دایره به قطر 8 تا 10 سانتیمتر رسم شده است، نگاه کنید.

ج_ پس از یک هفته یا ده روز دیگر می توانید یک نقطه سیاه روی چراغ خوابهای کوچک که به رنگ آبی یا سبز یا قرمز هستند بگذارید و اتاق را تاریک کنید و روی یک صندلی بنشینید و در فاصله یک یا دو متری به آن نقطه نگاه کنید.

د_ بعد از یک هفته یا ده روز دیگر می توانید بجای چراغ خواب، نقطه سیاهی روی آینه اتاقتان بگذارید و هنگام نگاه کردن طوری نقطه را با تصویر چهره خود در آینه تنظیم کنید که نقطه سیاه در انتهای بینی، بین دو ابرو قرار گیرد.
در نهایت این نقطه های سیاه هیچکدام فرقی با دیگری ندارند و فقط جهت تنوع و رفع خستگی محل آنها عوض می شود. آنچه که مهم است حرکت نکردن بدن و پلک نزدن و تمرکز فکر است که باعث تقویت روانی شما می شود.

منابع: کتاب های "روانشناسی هیپنوتیزم" و "خودهیپنوتیزم" اثر استاد کابوک(شعبان طاوسی)

۱۳۹۴ آذر ۷, شنبه

خود هیپنوتیزم، استاد کابوک _ قسمت اول(مقدمه)

روشی برای کسب سکوت درون

در این سری از مقالات قصد داریم که به چگونگی دستیابی به "سکوت درون" با استفاده از "خود هیپنوتیزم" با روش استاد کابوک( مرحوم شعبان طاوسی) بپردازیم. با این امید که فنون این استاد بزرگ برای خوانندگان گرامی نهایت استفاده و فایده را داشته باشد.

عده ای از دانشمندان علم هیپنوتیزم، هیپنوتیزم را یک نوع تمرکز فکر* می دانند. تمرکز فکر یعنی حالت شدید توجه و دقت، و منظور متخصصین هیپنوتیزم از تمرکز فکر این است که شخصی بر روی یک صندلی بنشیند، عضلات خود را شل کند، به اعضای بدنش کوچکترین حرکتی ندهد و چشمهایش را به چشم هیپنوتیزم کننده و یا به نقطه معینی خیره کند و به چیزی فکر نکند( روانشناسی هیپنوتیزم _ شعبان طاوسی(کابوک) ص 360). این عده استدلال می کنند که هنگام خودهیپنوتیزم کردن، ما فقط فکر خود را به یک نقطه متوجه می کنیم و در نتیجه خودبه خود هیپنوتیزم می شویم. در زمان قدیم، کودکان وقتی به پشت می خوابیدند و به ماه نگاه می کردند به خواب هیپنوتیزم، به مرحله لتارژی یا مرگ کاذب می رفتند و مادران تصور می کردند که کودکشان مرده است.
نظریه گرنی(Gurney): «گرنی معتقد است که متوجه و متمرکز نمودن فکر سوژه موجب می شود که فکر سوژه از سایر موضوعات دیگر جدا شود. زیرا شخص در حالت عادی بیداری دارای پراکندگی فکر است، یعنی افکارش متوجه بسیاری از احتیاجات و تمایلات و موضوعات روزانه می باشد. ولی هنگام هیپنوتیزم شدن، شعاع فکر از روی کلیه نیازمندی ها و ظواهر موجود بریده می شود و فقط یک اندیشه باقی می ماند و آن هم عبارت است از اندیشه ای که هیچ معنی و مفهومی ندارد، مثل نگاه کردن به شمع یا یک نقطه براق و به هیچ چیز فکر نکردن که دارای معنی و مفهومی نمی باشد. در این صورت سوژه استقلال فکری خود را از دست می دهد. یعنی مغزش از هرگونه فکری خالی می شود. در چنین وضعی هیپنوتیزور تلقین و فکر خود را وارد مغز خالی هیپنوتیزم شونده می نماید و چون مغز خالی است و افکار برتری در آن وجود ندارد، لذا تلقینات و افکار هیپنوتیزور را می پذیرد.»

منابع: کتاب های "روانشناسی هیپنوتیزم" و "خودهیپنوتیزم" اثر استاد کابوک(شعبان طاوسی)

ادامه دارد...

فالون گونگ _ قسمت هشتم و پایانی(پاسخ به سوالات مرتبط با سکوت درون)

راهی به سوی سکوت درون

پاسخ به سوالات رهروان فالون گونگ در زمینه کسب سکوت درون:

چگونه مي توانم به سكوت برسم در حالي كه تمرين مي كنم؟ آيا اين وابستگي است اگر به مشكل كاري ام درحين تمرين فكر كنم؟
سودمندي را آسان بگير، و سعي كن كه فكري آشكار و پاك در تمام مدت داشته باشي . اگر مي دانستي كه چه موقع امتحاني خواهد آمد و به چه شكلي، ديگر آن امتحاني نبود . امتحانات معمولا بطور ناگهاني مي آيند . اگر مصمم هستي، امتحاني نخواهد بود كه نتوان آن را گذراند . اين نشانه اي است از چگونگي بالا بودن شين شينگ تو . فقط زماني كه تو وابستگي هايت را از دست داده اي، شين شينگ خود را بالا برده اي، و هيچ درگيريي نداري، نفرت يا افكار مزاحم، آنوقت مي تواني در مورد مديتيشن شروع به صحبت كني . اگر هنوز هم قادر نباشي به سكوت راه بيابي، تصور كن كه شخص ديگري هستي و فكر كن آن افكار به تو تعلق ندارند، هر چقدر كه آنها آشفته باشند . سعي كن كه خودت را از آن افكار آزاد كني و آنها را به حال خودشان بگذاري . بعضي ها خواندن نام بودا يا شمارش را پيشنهاد مي كنند. تمام اينها به تمرين كردن كمك مي كند . روش تزكيه ما ضروري نمي داند كه تو توجه خود را به چيزي معطوف كني، اما تو بايد آگاه باشي كه تمرين مي كني . اين گناه نيست كه به مشكلاتي كه در كارت ظاهر مي شوند فكر كني . آن يك وابستگي محسوب نمي شود، زيرا آن با علائق شخصي ات رابطه اي ندارد . من راهبي را مي شناسم، كه دانش زيادي در باره تزكيه دارد . بعنوان راهب بزرگ يك معبد، او مجبور است كه كارهاي زيادي را انجام بدهد . اما وقتي كه او مديتيشن مي كند، آن مسائل را به كنار گذاشته و به هيچوجه به آنها فكر نمي كند .اين همچنين موفقيتي است در تزكيه . موقعي كه واقعا تمرين مي كني، این امكان براي تو وجود دارد كه ذهنت را از تمام افكار خالي كني بدون اينكه هيچ گونه عقيده خودخواهانه و ملاحظاتي شخصي داشته باشي.


آنهایی که به وسیله فوتی(Futi) تسخير نشده اند مي توانند با بالا بردن شين شينگ خود از تسخير شدن اجتناب كنند؟ چه بايد كرد اگر شخص در حال حاضر بوسيلة فوتي تسخير شده است ؟ چگونه مي شود از دست آنها رها شد؟
يك راه ارتدكس بر صدها راه نادرست غلبه مي كند . تو فا را امروز بدست آورده اي. از امروز به بعد، چيزي از آنها اگر منفعت هم داشته باشد قبول نکن. وقتي آنها به تو پول و شهرت مي دهند، تو احساس خرسندي مي كني و در نزد ديگران نشان داده و مي گويي نگاه کن من چقدر لایقم! اما وقتي كه احساس بدي داري و نمي تواني سختي ها را تحمل كني، از پيرت مي خواهي كه تو را معالجه كند . چرا از آنها آن مزيت ها را قبول كردي؟ من نمي توانم در اين مسائل مداخله كنم زيرا تو خودت آن مزيت ها را كه آنها بتو داده اند قبول كرده اي.
به اين شكل نيست كه تو فقط مي خواهي مزيت ها را بگيري . اگر آنها را نمي خواهي برطبق آنچه كه پيرت به تو گفته است تزكيه كن . در فكرت درست باش، و در تصميمت جدي، و ارواح پليد خواهند ترسيد . وقتي تو مزيت هاي آنها را نخواهي، آنها مجبورند تو را ترك كنند. اگر همچنان آنها تو را تسخير كرده اند، كارهاي پليدي انجام مي دهند پس، من دخالت خواهم كرد . تكاني از دست من بطور كلي در يك لحظه آنها را ناپديد خواهد كرد. اما فايده اي ندارد اگر تو مزيت هايي كه آنها به تو پيشنهاد مي كنند دريافت كني.

آيا اگر فرد در يك پارك تمرين كند بوسيلة فوتي تسخير مي شود؟
من چندين بار به شما گفته ام آنچه را كه ما تزكيه مي كنيم قانون ارتدكس است و يك فكر درست بر صدها فكر پليد غلبه مي كند .تا آنجايي كه تو رهرويي از قانون ارتدكس هستي و فكر خود را خالص نگه مي داري، هيچ چيزي قادر به تسخير تو نيست. فالون چنان چيز فوق العاده اي است كه چيزهاي بد وقتي به آن نزديك مي شوند احساس ترس مي كنند، چه برسد به اينكه پهلوي آن باقي بمانند . اگر تو به آن باور نمي كني، برو و در جاهاي ديگر تمرين كن، خواهي فهميد كه آنها از تو مي ترسند. اگر من تعداد كساني را كه بوسيلة فوتي تسخير شده اند به تو بگويم، تو خواهي ترسيد . خيلي از مردم فوتي دارند . چه مي خواهي بدست آوري از طريق ادامة تمرين وقتي كه به هدفت در مورد از بين بردن بيماري ها و سلامتت رسيده اي؟ اگر فكر درستي نداري، با چنان مشكلاتي برخورد خواهي كرد . به هر حال، آن اشخاص را نمي توان ملامت كرد، زيرا آنها اين اصول را نمي دانند . يكي از هدفهاي من براي عمومي كردن اين جريان اين است كه به حل اين مشكل كمك كنم و تمام چيزهاي نادرست را درست كنم.


پایان